Over ons

Home » Over ons

Duitslandexport.nl is een samenwerkingsportaal tussen Golden Dutch Marktonderzoek & Exportadvies en Pienter. Duitslandexport.nl is opgericht om met name e-commerce bedrijven te ondersteunen en begeleiden bij de marktentree in de Nederlandse en Duitse markten. Duitslandexport.nl is opgericht op 30 maart 2011. Duitslandexport.nl geeft niet alleen individueel advies maar ook workshops en trainingen aan het bedrijfsleven waarbij met de aspecten van het zaken doen in de Duitse en Nederlandse markten kennis kan worden gemaakt.

Golden Dutch Marktonderzoek & Exportadvies

Golden Dutch begeleidt e-commerce projecten naar de Duitse markt door middel van management coaching, marktonderzoek, vertalingen, het schrijven van een businessplan, het opstarten van een salesafdeling of het aanstellen van Duits personeel om een paar voorbeelden te noemen. Het oogmerk ligt voornamelijk op de voorbereidende fase en met name op gebied van e-commerce, ICT, handel en onroerendgoed. Marktonderzoek hoeft niet “duur” te zijn. Golden Dutch heeft toegang tot databanken met meer dan 3.000 reeds bestaande marktonderzoeken voor vrijwel alle sectoren.

Pienter Online B.V.

Pienter is gespecialiseerd in online marketing, het ontwikkelen van websites en webshops, specifiek voor de Duitse markt. De dienst webreputatiemanagement waarbij de naam en reputatie van Nederlandse bedrijven in Duitsland “bewaakt” worden is voor middelgrote en multinationals een verzekering tegen mogelijke reputatieschade.

Gebundelde expertise

Samen bieden beide bedrijven naast de eigen expertise, een breed scala aan dienstverleningen en een breed netwerk aan bijvoorbeeld Duitse juristen (Nederlandstalig), vakgerelateerde experts in de markt uit uw sector, waardoor er op vrijwel elke vakinhoudelijke vraag een passend antwoorden te vinden is. Het netwerk van Duitslandexport.nl omvat inmiddels meer dan 1.000 ondernemingen waardoor matchmaking en het vinden van een passende leverancier of handelspartner een stuk eenvoudiger is. Niet te onderschatten zijn de culturele en juridische verschillen die bij elke stap in Duitsland om de hoek komen kijken. Met Duitslandexport.nl kunt u rekenen op een partner die u de fijne kneepjes bijbrengt om tot succes te komen.

E-commerce Duitsland

Toenemend kijken Nederlandse bedrijven naar de Duitse markt, de grootste Europese binnenmarkt met meer dan 80 miljoen inwoners. En terecht! De Duitse markt heeft zich na de economische crisis zeer als een van de eerste landen goed hersteld, waarvan Nederland weer profiteert. Meer dan 75% van Duitse consumenten zijn gewend via het internet bestellingen te plaatsen. Duitsland is postorderland nummer 1 met meer dan 23,7 miljard Euro aan e-commerce omzet (B2C).

Ervaring

Beide Golden Dutch en Pienter jarenlange ervaring bij de begeleiding van bedrijven over de grens. Graag geven we u persoonlijk inzage in referenties en lopende projecten.

Ondersteunende branches

vrijwel elk bedrijf kan bij ons terecht. Wij hebben ons gespecialiseerd op onroerend goed, handel, ICT, fashion, vrije tijd en industrie.